Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Το πρόβλημα της συγκοινωνίας με το τρένο

Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η συγκοινωνία για το χωριό μας είναι το τρένο . Δεν υπάρχουν λεωφορεία , ίσως επειδή το ΚΤΕΛ κρίνει το δρομολόγιο ασύμφορο . Όλοι ξέρουμε επίσης ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η συγκοινωνία με το τρένο είναι προβληματική . Από τη μια η ανακαίνιση της γραμμής , από την άλλη η οικονομική στενότητα οδήγησαν τον ΟΣΕ σε περιορισμό , πλήρη κατάργηση και πάλι περιορισμό των δρομολογίων .


Σήμερα υπάρχουν τρία δρομολόγια την ημέρα . Για να πας το πρωί στην Ορεστιάδα ( που είναι και το πιο απαραίτητο ) πρέπει να πάρεις το τρένο στις 6 το πρωί . Γίνεται αμέσως κατανοητό ότι δεν είναι εύκολο , ιδιαίτερα το χειμώνα . Για να γυρίσεις , πρέπει να πάρεις το τρένο στις 16.21 . Τρομερό χάσιμο χρόνου .

Δυστυχώς , δεν έχουν όλοι αυτοκίνητο , ούτε είναι εύκολο να βρίσκουν όταν το χρειάζονται .Γι` αυτό κάθε μέρα τα ταξί πάνε κι έρχονται . Με τις σημερινές τιμές το ταξί ( πήγαινε-έλα ) κοστίζει 50 ευρώ .

Οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού είναι συνταξιούχοι . Μια σύνταξη δεν αντέχει τέτοια έξοδα . Πολλοί όμως πρέπει να πάνε στο γιατρό , να κάνουν εξετάσεις αίματος , πέρα από την αγορά και τα μαγαζιά . Όλα αυτά πρέπει να γίνουν αναγκαστικά πρωινές ώρες . Αν δεν μπορούν να βρουν ΙΧ , η επόμενη επιλογή είναι το ταξί .

Ο Δήμος Τριγώνου έβαλε λεωφορείο την Τρίτη για την Ορεστιάδα ( για το παζάρι ) και την Παρασκευή για τα Δίκαια ( επίσης για το παζάρι ) . Τι γίνεται όμως τις υπόλοιπες μέρες ;

Εμείς , μέσα από αυτή τη σελίδα , ζητούμε από τον ΟΣΕ να ενδιαφερθεί γι` αυτούς τους ανθρώπους , που οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι . Να λύσει το πρόβλημα . Πώς ;

Nα βάλει ένα τοπικό δρομολόγιο που θα φτάνει στην Ορεστιάδα γύρω στις 8 το πρωί , για να μπορεί ο κόσμος να κάνει τη δουλειά του και ένα τοπικό δρομολόγιο το μεσημέρι , γύρω στις 2 , για να μπορεί να επιστρέψει , χωρίς να τρώει όλη του τη μέρα στην Ορεστιάδα .

Αν θέλετε να βοηθήσετε αυτήν την προσπάθεια , στείλτε ( ως σχόλιο σ` αυτήν την ανάρτηση ) το ονοματεπώνυμο , το όνομα του πατέρα σας και τον τόπο κατοικίας σας ( παράδειγμα : Παπαδόπουλος Ιωάννης του Χρήστου , Αθήνα ) .  Ο κατάλογος που θα σχηματιστεί θα σταλεί στον ΟΣΕ , αλλά και σε άλλους φορείς , για να λυθεί το πρόβλημα .

Περιμένουμε την ανταπόκρισή σας .

6 σχόλια:

sakis 7/12/09, 8:34 π.μ.  

Στηρίζω την προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνίας με το τρένο
Μαρίφης Αθανάσιος του Θεοδώρου , Κομοτηνή

Zoi 7/12/09, 3:50 μ.μ.  

Κι εγώ στηρίζω την προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνίας με το τρένο ή και λεωφορείο ενδεχομένως.
Καραμπατζάκη Ζωή του Βασιλείου, Αθήνα

saridispg 7/12/09, 8:44 μ.μ.  

stirirw oli tin prospatheia gia na lythei epitelous ayto to provlima me to treno
Saridis panagiotis tou Georgiou.Germany

dimitris 9/12/09, 7:20 μ.μ.  

Στηρίζω την προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνίας με το τρένο.Μαρίφης Δημήτριος του Θεοδώρου Εδεσσα

Δέσποινα Α. Καραμπατζάκη 11/12/09, 8:47 π.μ.  

Στηρίζω την προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνίας με το τρένο.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας, να στηρίξει την ελληνική ύπαιθρο, ιδιαίτερα τον Έβρο με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και είναι υποχρέωση δική μας να το απαιτήσουμε.
Καραμπατζάκη Δέσποινα του Αντωνίου, Ηράκλειο Κρήτης

Ανώνυμος,  13/12/09, 11:06 μ.μ.  

Στηρίζω την προσπάθεια ώστε να λυθεί το πρόβλημα της συγκοινωνιας με το τρένο. Παρ ότι βέβαια είναι μάλλον θλιβερό τον 21ο αιώνα (και ενδεικτικό του κράτους που ζούμε) να χρειάζονται τέτοιες παρεμβάσεις για να απαιτηθεί το αυτονόητο.Πιτσουνάκη Εριφύλη του Κων/νου, Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...